Εκδήλωση για την έναρξη της διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Με αφορμή την έναρξη διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, εντός του προγράμματος Μαθητικών Ομίλων, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία, εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen, με αφορμή την τελετή έναρξη της διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας στο Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία υπογράμμισε ότι «η Κίνα και η Ελλάδα έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις συνεργασίας, οι οποίες εντατικοποιούνται ολοένα και περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του. Η Κινεζική γλώσσα αποτελεί μια από τις 5 εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την Κινέζικη γλώσσα», συμπλήρωσε ο κ. Du Qiwen.

«Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται η Κινεζική γλώσσα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε πως «Η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των Μαθητικών Ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο».

Παράλληλα ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέδειξε τη σημασία επιλογής του Πρότυπο Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αθήνας, ως μέρος της γενικότερης πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε τέλος πως «οι δυνατότητες της συνεργασίας των δύο χωρών, που αποτελούν τους φορείς δυο εκ των αρχαιοτέρων και σημαντικότερων πολιτισμών, είναι απεριόριστες».

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.