«Κόπτες» και εντοπιστές κινητών στήθηκαν σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα της χώρας για την αποτροπή κάποιων υποψηφίων που θα επιχειρήσουν να αντιγράψουν με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Πέρσι οι εντοπιστές έπιασαν στη «φάκα» μαθητές σε Αθήνα και Κρήτη , των οποίων μηδενίστηκαν τα γραπτά.

Μία περίπτωση υποψηφίου στην Αθήνα περιέργως δεν «πιάστηκε» από το ηλεκτρονικό σύστημα , αλλά από τον επιτηρητή.


Συγκεκριμένα ενώ είχαν ξεκινήσει οι εξετάσεις στις 10:04 το πρωί, ο μαθητής ζήτησε να πάει τουαλέτα . Όμως επιτηρητής διαπίστωσε ότι κάτι φουσκώνει στο παντελόνι στου υποψηφίου . Αμέσως αφού ο υποψήφιος πήγε στην τουαλέτα , ο επιτηρητής του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο γραφείο του του Διευθυντή. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο υποψήφιος είχε κρυμμένο στην κάλτσα του κινητό , το οποίο περιείχε ένα sms με απαντήσεις σε ένα θέμα το οποίο απαιτούσε με μονολεκτικές απαντήσει Σωστό- Λάθος.

Πιάστηκαν δύο μαθήτριες με σκονάκια

Με τα κλασικά σκονάκια είχαν μεταβεί πέρσι στο Εξεταστικό Κέντρο Αττικής δύο μαθήτριες , οι οποίες όταν εντοπίστηκαν αρνήθηκαν σωματικό έλεγχο και κληθηκε η αστυνομία. Οι κόλες μηδενίστηκαν


ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΕΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

Παρότι στα Εξεταστικά Κέντρα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» και εντοπιστές κινητών το υπ. Παιδείας έχει απαγορεύσει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές μέσα στα Εξεταστικά Κέντρα συσκευές κινητών .

Οι μαθητές που έχουν «πιαστεί» με κινητά – έστω και κλειστά- μηδενίστηκαν τα γραπτά τους

Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Οι υποψήφιοι μπορούν να φέρουν μαζί τους

• Το δελτίο εξεταζόμενου

• Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

• Δύο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα.

• Επίσης, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει μέσα στην αίθουσα και ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.


esos.gr