Ξεκίνησε ο μαραθώνιος των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους περίπου 111.000 υποψήφιους, με πρώτο μάθημα αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας.

«Θα φροντίσουμε ό,τι απασχολεί τα παιδιά. Ξέρω ότι πάντα προβληματίζονται για τη σαφήνεια των θεμάτων, την κλιμάκωση της δυσκολίας, τον χρόνο που χρειάζεται για να απαντηθούν τα θέματα», τονίζει η υπουργός Παιδείας Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου

Στο υπουργείο Παιδείας, λόγω των αλλαγών, που έγιναν είχε σημάνει συναγερμός το Σαββατοκύριακο, προκειμένου η νέα υπουργός να βεβαιωθεί ότι οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και να ενημερώσει και τον πρωθυπουργό, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο νωρίς το Σάββατο το πρωί.

Η υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου, δήλωσε πάντως ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξετάσεις, καθώς θα γίνουν μικρές αλλαγές μόνο όσον αφορά στα ειδικά μαθήματα και στις επαναληπτικές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μπαμπινιώτης είχε φροντίσει για όλα».

Οπως είπε «θα φροντίσουμε ό,τι απασχολεί τα παιδιά. Ξέρω ότι πάντα προβληματίζονται για τη σαφήνεια των θεμάτων, την κλιμάκωση της δυσκολίας, τον χρόνο που χρειάζεται για να απαντηθούν τα θέματα και να προλάβουν να ολοκληρώσουν εντός ορίων. Και σ' αυτό -από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος- έχει ληφθεί πρόνοια».

Posted Image

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κ. Κιάου είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος

Οσον αφορά στο πρόγραμμα των εξετάσεων, η κ. Κιάου δήλωσε ότι «χρειάστηκε μια αναθεώρηση, ως προς τα ειδικά μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις». Κατά την ίδια, εξετάζεται μήπως μεταφερθεί η εξέταση των Αγγλικών την Παρασκευή 15 Ιουνίου, αφού το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραδοθούν τα εξεταστικά κέντρα για τις εκλογές.

Μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και η βαθμολόγηση των Αγγλικών, καθώς πρόκειται για το ειδικό μάθημα με τους περισσότερους υποψηφίους.

Για τα 35 βαθμολογικά κέντρα έχει ληφθεί μέριμνα να μην επηρεαστούν από τις εκλογές. Ο κύριος όγκος των παιδιών θα έχει δώσει εξετάσεις μέχρι 5 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η βαθμολόγηση και δεν θα σταματήσει κατά τη διάρκεια των εκλογών, ώστε να ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση έγκαιρα.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας

«Εχω εμπειρία, πέρυσι έδωσε η κόρη μου»


Να ενημερωθεί για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων θέλησε και ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί το υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκε με την υπουργό κυρία Κιάου.

Ο ίδιος ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλή επιτυχία στις εξετάσεις» και σημείωσε:

«Η συνάντηση σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι «διαπίστωσα πως έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης -γιατί για όλα χρειάζεται και η τύχη- όλα να εξελιχθούν ομαλά. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών και πραγματικά ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης να εξελιχθούν όλα ομαλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία των εξετάσεων και όλους όσοι θα εργαστούν να επιτύχουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, την ηγεσία, τους υπαλλήλους του υπουργείου, τους καθηγητές και όλους όσοι θα εμπλακούν στην ιστορία αυτή».

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

.ethnos.gr