Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου «καθυστερούν» τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, ενώ εξαιρούνται από εκλογικά κέντρα τα σχολεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βαθμολογικά κέντρα για τη διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Η προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής σύσκεψης υπό τη νέα υπουργό Παιδείας κ. Φρόσω Κιάου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα κ. Βασίλη Κουλαϊδή, του ειδικού γραμματέα κ. Μιχάλη Κοντογιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη «κλείδωσε» η απόφαση να μετατεθούν για μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Αγγλικών και της Αρμονίας οι οποίες, με βάση το αρχικό πρόγραμμα, επρόκειτο να γίνουν το Σάββατο 16/6 και τη Δευτέρα 18/6 αντίστοιχα. Ως καταλληλότερη νέα ημερομηνία για την εξέταση των Αγγλικών προκρίνεται η 24η Ιουνίου.

Παράλληλα, η αρμόδια Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας ζήτησε από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεννοηθούν με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους ώστε να μην ορισθούν ως εκλογικά τμήματα σχολεία, που προορίζονται για βαθμολογικά κέντρα.

Στην Αττική υπάρχουν συνολικά 13 βαθμολογικά κέντρα εκ των οποίων τα 8 σε σχολεία που είχαν λειτουργήσει ως εκλογικά τμήματα στις προηγούμενες εκλογές.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

diktyo.gr