Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων σπουδαστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι εξεταζόμενοι θα μπορούν να κατοχυρώσουν την βαθμολογία τους για ένα χρόνο. Συγκεκριμένα οι φετινοί τελειόφοιτοι α έχουν μία ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Μετά το 2016 όσοι από τους τελειόφοιτους θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην οδυνηρή και επίπονη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος, με τη διαδικασία του 10% θα είναι υποψήφιοι μόνο όσοι εξετάστηκαν πέρυσι. Γιατί η ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο νόμο για το Λύκειο περιορίζει το δικαίωμα κατοχύρωσης της βαθμολογίας των Πανελληνίων εξετάσεων μόνο για την επόμενη χρονιά από την τελευταία εξέταση.


Οι αλλαγές όμως δεν τελειώνουν εδώ, εκτός μηχανογραφικού βρίσκονται προς το παρόν οι Αστυνομικές Σχολές σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας στην οποία αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει στο μηχανογραφικό επιλογή προτίμησης από πολίτες των Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.


Τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι για τους μαθητές έχουν ένα πλεονέκτημα φέτος και αυτό είναι ότι θα έχουν μια ή περισσότερες εβδομάδες στην διάθεση τους καθώς αυτές θα διεξαχθούν μετά τις Ευρωεκλογές. Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης Φεβρουαρίου την οποία πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Σε αυτή πρέπει να αναφέρουν: το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν (Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική ή Ιστορία), αν θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε ειδικά μαθήματα, όπως και αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή για τα ΤΕΦΑΑ.




neolaia.gr dikaiologitika.gr