Οδηγό με τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να συμπληρώσουν σωστά την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, αλλά και όσα πρέπει να προσέξουν οι μαθητές της Α’ τάξης καθώς εφέτος αλλάζει για αυτούς το εξεταστικό σύστημα παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης λήγει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και δεν θα δοθεί παράταση. Οι υποψήφιο θα πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί μετά την υποβολή της δεν αλλάζει.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικές σχολές (για πολίτες), παρότι δεν καταγράφονται στην εφετινή Αίτηση-Δήλωση επειδή είχε αποφασιστεί αρχικά να μην συμπεριληφθούν, τελικά θα υπάρχουν στο εφετινό Μηχανογραφικό Δελτίο, κατόπιν νεότερης απόφασης. Ομως προσοχή, γιατί όσοι επιτύχουν σε αυτές θα εισαχθούν του χρόνου.

Επίσης, παρουσιάζονται πληροφορίες και για τις Στρατιωτικές Σχολές. Στο δημοσίευμα βρίσκονται συγκεντρωμένα όσα χρειάζονται για τα Ειδικά Μαθήματα που απαιτούνται σε αρκετά τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τους συντελεστές, τον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας, τη μέθοδο εξέτασης και τις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται σε άλλα τμήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ


Real.gr