Rεπορτάζ KxgHellas.gr

«Transmedia: Πες την ιστορία αλλιώς»

Γνωρίστε τις νέες τάσεις της παγκόσμιας κινηματογραφίας, μέσα από την ανάπτυξη του φαινομένου του transmedia, και τη χρήση εναλλακτικών μορφών αφήγησης, παραγωγής και προώθησης του κινηματογραφικού αντικειμένου.




Διαφορετικοί τρόποι σκηνοθεσίας, κατασκευής και διάδοσης, παράλληλες μιας κινηματογραφικής αφήγησης παρέχονται από το transmedia.

Μια νέα μορφή οπτικοακουστικής έκφρασης που δημιουργεί επανάσταση στη συμβατική προσέγγιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προτείνοντας διαφορετικά μέσα διανομής, πέρα από τις συνηθισμένες φόρμες του σινεμά.

Το masterclass αυτό αποτελεί αφορμή της προβολής του ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη για την ΕΡΤ, με τίτλο «Transmedia». Η τελευταία δημιουργία του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη, αποτελεί μια εισαγωγή στο transmedia μέσω του πορτρέτου ενός μεγάλου ανθρώπου του κινηματογράφου και οραματιστή: του Διευθυντή του Γαλλικού Τηλεοπτικού Δικτύου ARTE France Cinéma, Michel Reilhac.

Η βραβευμένη σκηνοθέτης Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, θα συντονίσει το masterclass και θα επισημάνει τα βασικά σημεία εφαρμογής του transmedia στην σύγχρονη ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.


Rεπορτάζ KxgHellas.gr Posted Image