Διαγωνισμός γραφής Η φωνή των νέων ταλέντων: φανταστείτε το μελλοντικό σας επάγγελμα

Κερδίστε ένα εισιτήριο με προορισμό τη Γαλλία!

Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται συνεχώς, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να δώσουμε το λόγο στους νέους με σκοπό να φανταστούν τις λύσεις και να ανταποκριθούν στις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις του αιώνα μας

Geneviève Fioraso, Γαλλίδα υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας


Εμπνεόμενοι από το Διαγωνισμό του Κύκλου Οικονομολόγων, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλούν τους νέους Έλληνες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό γραφής «Η φωνή των νέων ταλέντων : φανταστείτε το μελλοντικό σας επάγγελμα ». Ο νικητής θα κληθεί να παρουσιάσει το κείμενό του/της στην έναρξη της στρογγυλής τραπέζης «Τα επαγγέλματα του μέλλοντος» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ο/η νικητής/τρια θα κερδίσει ένα εισιτήριο με προορισμό τη Γαλλία και θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί στις Οικονομικές Συναντήσεις του Aix-en-Provence (Rencontres économiques d'Aix-en-Provence), που θα λάβουν χώρα στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015.

Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής:

- ηλικία από 18 έως 28 ετών

- υποβολή πρωτότυπου κειμένου (έως 5 σελίδες) με θέμα «Φανταστείτε τη μελλοντική σας δουλειά» που να απαντάει σε μία από τις παρακάτω προβληματικές:

1. Τι θέση κατέχει η εργασία στις μεταλλασσόμενες κοινωνίες μας και πώς μπορεί να συνδεθεί με τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα συλλογικά επιτεύγματα;

2. Ποιες είναι οι επιπτώσεις των μεγάλων τεχνολογικών μεταβολών;

3. Πώς να προσαρμόσουμε τα προγράμματα σπουδών στις προσφορές εργασίας;

4. Η επιχειρηματικότητα θα καταστεί ο κανόνας κι όχι πλέον η εξαίρεση;

- ευχέρεια σύνταξης του κειμένου στην ελληνική ή γαλλική γλώσσα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό και να υποβάλετε το κείμενό σας πατήστε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 16 Μαρτίου 2015 στις 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες:

[email protected]