Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας

19/03/2015

Στις 19 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από 1.000 Σεφ από τις 5 ηπείρους θα συγκεντρωθούν γύρω από ένα τραπέζι με γαλλική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, Σεφ και λάτρεις του καλού φαγητού θα γιορτάσουν, ο καθένας στη χώρα του, την αριστεία, την ποικιλία και τον νεωτερισμό της γαλλικής γαστρονομίας.


Το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και με την υποστήριξη του γνωστού Σεφ Alain Ducasse, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας μέσω ενός εορταστικού γεγονότος διεθνούς εμβέλειας.

Το δείπνο αφορά στην υλοποίηση ενός μενού που θα αναδεικνύει τη γαλλική γαστρονομία, ενώ οι Σεφ θα έχουν το ελεύθερο να συνδυάσουν την πρότασή τους με την τοπική αγορά και τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής τους.

Το γεύμα πρέπει να παρασκευασθεί με φρέσκα εποχικά και τοπικά προϊόντα, με φροντίδα για λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Η γαστρονομική αυτή προσέγγιση απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.

www.ambafrance-gr.org

www.diplomatie.gouv.fr

www.rendezvousenfrance.com