ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Να ανασταλούν διοικητικά τα ΤΕΙ (σ.σ όχι εκπαιδευτικά, δηλαδή τα μαθήματα να γίνουν κανονικά) αποφάσισαν σήμερα οι πρόεδροι των Ιδριμάτων, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως σε ξενοδοχείο της Αθήνας , ζητώντας να αρθεί το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση του PSI.

Οι πρόεδροι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη , η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα μέχρι το βράδυ.

Σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους .



ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ

Αθήνα, 26.03.2012


Συγκλήθηκε σήμερα 26. 3. 2012 εκτάκτως η Σύνοδος Προέδρων - Αντιπροέδρων των ΤΕΙ προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη μεγάλη απομείωση («κούρεμα») των διαθεσίμων κεφαλαίων των Ιδρυμάτων που διατηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Σύνοδος αποφάσισε τα κάτωθι:

• Να ζητήσει άμεση συνάντηση μεν τον Υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη

• Να ζητήσει την άμεση υπογραφή των Προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων, Οικονομικού Έτους 2012

• Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα Ιδρύματα ( από το αποθεματικό του Υπουργείου Παιδείας) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από το «κούρεμα» των διαθεσίμων των ΤΕΙ.

• Να δοθεί δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης του ταμειακού υπολοίπου του 2011 για να εξοφληθούν όλες οι δαπάνες του 2011.

• Να κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζας της Ελλάδος για το παράνομο «κούρεμα» των ταμειακών υπολοίπων των Ιδρυμάτων.


Τέλος η Σύνοδος αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία των Ιδρυμάτων την Πέμπτη και Παρασκευή (29-30/3/2012) εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και την ευθύνη μη-λειτουργίας τους να αναλάβει πλέον το Υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους .Posted Image