Ιδιαιτέρως τυχεροί είναι και όσοι θέλουν να περάσουν τις πύλες του Πάντειου Πανεπιστημίου, αφού σχεδόν σε όλες τις σχολές καταγράφεται αύξηση στις ειδικές θέσεις.

Ευνοημένοι είναι όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών που εδρεύουν τμήματα της αρεσκείας τους καθώς και όσοι έχουν τη δυνατότητα αντέξουν το κόστος που απαιτείται για σπουδές σε πόλη που εδρεύει μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και υποψήφιοι που υπάγονται στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων, θα έχουν πολλές ευκαιρίες να εισαχθούν με χαμηλότερες βάσεις.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι θέσεις για τους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών στο τμήμα Θεολογίας αυξάνονται συγκριτικά με πέρυσι κατά 42! Μικρότερη είναι η αύξηση στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών (+18) και στη Φαρμακευτική σχολή (+8).

Το τμήμα Θεολογίας έχει την τιμητική του και στο Αριστοτέλειο, αφού οι θέσεις αυξάνονται κατά 34. Ευκολότερη θα είναι η εισαγωγή για τους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών οι οποίοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Ιατρική, αφού δίνονται 14 περισσότερες θέσεις, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών (+19), Πολιτικών Μηχανικών (+13), Ψυχολογίας (+8).

Posted Image

Στο Δημοκρίτειο, ευνοημένοι θα είναι όσοι θέλουν να εισαχθούν στην Ιατρική σχολή και το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης αφού οι θέσεις για τις ειδικές κατηγορίες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 15 και 33 αντίστοιχα.

Μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις θέσεις των ειδικών κατηγοριών, καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στα 17 τμήματά του, δίνονται 291 επιπλέον θέσεις στις ειδικές κατηγορίες συγκριτικά με το περσινό ακαδημαϊκό έτος. Η μεγαλύτερη σημειώνεται στα τμήματα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Μαθηματικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Γεωγραφίας.

Από τους πρωταθλητές στην αύξηση των θέσεων ειδικών κατηγοριών, είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, «κερδίζει» 34 επιπλέον φοιτητές, το Μαθηματικό 33, το Παιδαγωγικό 30, το Πολιτικών Επιστημών 32 κ.λπ.

Ιδιαιτέρως τυχεροί είναι και όσοι θέλουν να περάσουν τις πύλες του Πάντειου Πανεπιστημίου, αφού σχεδόν σε όλες τις σχολές καταγράφεται αύξηση στις ειδικές θέσεις. Στους 52 από 15 πέρυσι θα φτάσουν οι εισακτέοι στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στους 25 από 13 στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

ethnos.grhttp://www.ethnos.gr...&pubid=63657729