ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Κρίσιμο διήμερο ξεκινάει από αύριο για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , καθώς Πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ συνεδριάζουν εκτάκτως στην Αθήνα για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να «κουρέψει» τα αποθεματικά κεφάλαια.

Οι πρόεδροι συνεδριάζουν αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο DIVANI στην Ακρόπολη , για να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν πρόταση για τριήμερο κλείσιμο των Ιδρυμάτων με την προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι Πρυτάνεις θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη , μεθαύριο Τρίτη 27-03-2012 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. (Προπύλαια). Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει ζητηθεί συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Οι Πρυτάνεις ήδη με γραπτή ανακοίνωση ανέφεραν ότι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργεί τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

Οι Πρυτάνεις θεωρούν ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητούν την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

Τα Πανεπιστήμια της χώρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.Posted Image